2 رکن اصلی بازاریابی دیجیتال، بازاریابی آنلاین و بازاریابی آفلاین است. با این اوصاف، از آنجایی که در یک راهنمای جداگانه در مورد بازاریابی آنلاین صحبت خواهم کرد، به منظور کامل بودن، فقط به حوزه های مختلف بازاریابی آنلاین اشاره می کنم.
همانطور که در بالا ذکر شد، بازاریابی به طور سنتی از طریق چاپ (روزنامه ها و مجلات) و تبلیغات پخش (تلویزیون و رادیو) انجام می شد. این کانال ها هنوز هم وجود دارند و امروزه مورد استفاده قرار می گیرند. کانال های دیجیتال مارکتینگ تکامل یافته اند و همچنان ادامه دارند. در زیر هشت مورد از رایجترین راههای دیجیتالی وجود دارد که شرکتها میتوانند برای تقویت تلاشهای بازاریابی خود انتخاب کنند. به خاطر داشته باشید که برخی از شرکت ها ممکن است از چندین کانال در تلاش خود استفاده کنند.
7 بخش اصلی بازاریابی آنلاین عبارتند از:
1-بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
یک وب سایت مرکز تمام فعالیت های بازاریابی دیجیتال است. این کانال به تنهایی یک کانال بسیار قدرتمند است، اما همچنین رسانه مورد نیاز برای اجرای انواع کمپین های بازاریابی آنلاین است. یک وب سایت باید یک برند، محصول و خدمات را به شیوه ای واضح و به یاد ماندنی نشان دهد. باید سریع، سازگار با موبایل و استفاده آسان باشد.
2-بازاریابی محتوا (Content Marketing)
هدف بازاریابی محتوا دستیابی به مشتریان بالقوه از طریق استفاده از محتوای مورد علاقه آنهاست. محتوا معمولاً در یک وب سایت منتشر می شود و سپس از طریق رسانه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، بهینه سازی موتورهای جستجو یا حتی کمپین های پرداخت به ازای کلیک تبلیغ می شود. ابزارهای بازاریابی محتوا شامل وبلاگ ها، کتاب های الکترونیکی، دوره های آنلاین، اینفوگرافیک ها، پادکست ها و وبینارها است.
3-بازاریابی رسانه های اجتماعی (SMM)
اهداف اولیه کمپین بازاریابی رسانه های اجتماعی ایجاد آگاهی از برند و ایجاد اعتماد اجتماعی است. همانطور که در بازاریابی رسانه های اجتماعی عمیق تر می شوید، می توانید از آن برای به دست آوردن سرنخ و به عنوان یک کانال بازاریابی یا فروش مستقیم استفاده کنید. پست ها و توییت های تبلیغاتی دو نمونه از بازاریابی رسانه های اجتماعی هستند.
4-تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)
تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) بازاریابان را قادر می سازد تا از طریق تبلیغات پولی به کاربران اینترنت در تعدادی از پلتفرم های دیجیتال دسترسی پیدا کنند. بازاریابان می توانند کمپین های PPC را در گوگل، بینگ، لینکدین، توییتر، پینترست و فیس بوک راه اندازی کنند و تبلیغات خود را به افرادی که در جستجوی عبارات مرتبط با محصولات یا خدمات هستند، نشان دهند.
این کمپین ها می توانند کاربران را بر اساس ویژگی های جمعیت شناختی آنها (مانند سن یا جنسیت) تقسیم بندی کنند یا حتی علایق یا مکان خاص آنها را هدف قرار دهند. محبوب ترین پلتفرم ها برای PPC تبلیغات گوگل و فیس بوک هستند.
5-بازاریابی وابسته (Affiliate Marketing)
بازاریابی وابسته یکی از قدیمی ترین شکل های بازاریابی است و اینترنت جان تازه ای به آن بخشیده است. با بازاریابی وابسته، اینفلوئنسرها محصولات دیگران را تبلیغ می کنند و هر بار که فروش انجام می شود یا سرنخ معرفی می شود، کمیسیون دریافت می کنند. بسیاری از شرکت های معروف از جمله آمازون برنامه های وابسته دارند که میلیون ها دلار در ماه به وب سایت هایی که محصولات خود را می فروشند پرداخت می کنند.
6-بازاریابی ایمیلی
بازاریابی ایمیلی هنوز هم یکی از موثرترین کانال های بازاریابی دیجیتال است. بسیاری از افراد ایمیل مارکتینگ را با پیام های ایمیل اسپم اشتباه می گیرند، اما بازاریابی ایمیلی این نیست. این نوع بازاریابی به شرکت ها اجازه می دهد تا به مشتریان بالقوه و هر فرد دیگری که به برندها و محصولات آنها علاقه مند است دسترسی پیدا کنند.
بسیاری از بازاریابان دیجیتال از سایر کانال های بازاریابی دیجیتال برای افزودن سرنخ به لیست ایمیل خود استفاده می کنند. سپس، با استفاده از ایمیل مارکتینگ، قیف های جذب مشتری ایجاد می کنند تا آن سرنخ ها را به مشتری تبدیل کنند.
7-پیام کوتاه
شرکتها و سازمانهای غیرانتفاعی نیز از پیامهای متنی (به طور رسمی به عنوان پیام کوتاه یا سرویس پیام کوتاه شناخته میشوند) برای ارسال اطلاعات در مورد آخرین تبلیغات خود یا ارائه فرصتهایی به مشتریان مشتاق استفاده میکنند. نامزدهای سیاسی کاندیدای انتخابات نیز از کمپین های پیامکی برای انتشار اطلاعات مثبت در مورد پلتفرم های خود استفاده می کنند. با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از کمپینهای ارسال متن به مشتریان نیز به مشتریان اجازه میدهند که مستقیماً از طریق یک پیام متنی ساده پرداخت کنند یا به آنها بدهند.